Babamasszázs BBMM – Kivesztek az ösztönök?

Manapság mindent az internetről szeretnénk megtudni – zúdul ránk az információ például a babagondozással kapcsolatban is, és anyuka legyen a talpán, aki nem veszik el a vélemények, tanácsok sűrűjében.

Régebben a védőnő, vagy a saját édesanyja szava volt a követendő, manapság már minden – természetesen jó szándékú – javaslatot figyelembe vesz egy anyuka hiszen a legjobbat akarja magának és gyermekének. Csakhogy a sok információ elbizonytalanít, és ha ez nem lenne elég, az újdonsült anyukából kivesznek az ösztönök, a végén pedig már hozzá sem mer érni babájához.

Pedig az érintés, vagy a masszázs kitűnő kommunikációs lehetőség a gyerek és a szülő között. Felmérések szerint azok a csecsemők, akik szoros testi kapcsolatban vannak szüleikkel, azaz gyakran megérintik, szeretik, simogatják őket, jobban és gyorsabb ütemben fejlődnek, mint azok, akik csak a legszükségesebb gondoskodást kapják.

A bátortalan anyukák legnagyobb aggodalma, hogy rosszul nyúlnak a gyermekükhöz, ügyetlenül fogják meg, és valamit elrontanak, vagy kárt tesznek a babában.

Ettől nem kell félni, ha egy szerető kéz ér a gyermekhez, azzal képtelenség ártani! Sőt!

A simogató, gyengéd érintések és a babamasszázs által a szülő felfedezheti a csecsemőt, képes lesz megérteni a jelzéseit, miközben át tudja adni saját nyugtató energiáit, vigaszát, szeretetét.

A masszírozás kapcsolattartást jelent

Elősegíti, hogy a baba felismerje, nincs egyedül. A mindennapi, szertartással és szülei dédelgető keze nyomán a kicsi megismeri testét. Ha mindez „csak” napi szintű simogatás jelent, azt is tökéletes, ám ha az érintések célzottá és tudatossá, azaz egyfajta masszázzsá válnak, az további pluszt adhat.

A nap fénypontja

  • A BBMM Babamasszázs felszabadítja az energiapályákat,
  • segíti a mozgásfejlődést, javítja a mozgáskoordinációt,
  • minden szervre jótékonyan hat,
  • segít az alvászavarok leküzdésében és izmok ellazulásában is.

A BBMM babamasszázs már pár napos újszülötteken, sőt koraszülötteken is végezhető.

Végig kísérheti az egész gyermekkort, hiszen van gyermek masszázs bővítményei is mely a thai masszázs alapjaira épülő olajos és száraz masszázs, kiegészítve az ajánlott önindított mozgásokkal.

Ha az édesanyának bátorításra van szüksége, vagy mindenképpen szeretné elsajátítani érdemes elmenni egy tanfolyamra, vagy akár online távoktatásban is meg lehet tanulni.

 A baba dédelgetése, masszírozása lehet mindennapos tevékenység, a nap fénypontja, ami az apáknak különösen ajánlott, mert ezáltal lehetőséget kapnak arra, hogy közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, és elmélyítsék a kötődést.