Gyermek coaching holisztikusan

A gyermekkor feladata, hogy kialakuljon a teljes személyiség.

A szülők manapság nagyon elfoglaltak és leterheltek. Sokkal jobban, mint eddig bármikor. Ma már mindkét szülő dolgozik, mert olyan gazdasági helyzetben vagyunk, hogy nem tudnának egy fizetésből megélni. A bizonytalan helyzetben több lábon kell állni ahhoz, hogy a család megélhetését és egzisztenciáját biztosítsák.

A hétköznapi rohanásban, amikor reggel viszed a suliba, onnan az edzésre, este próbálod elfogadható állapotba hozni a lakást, mellette pedig normális vacsorát főzni a családnak, nem csoda, ha legfeljebb a matekleckéről van időd társalogni vele – és arról se túl szívesen.

Minden direkt tanításnál és erkölcsi leckénél többet számít, mit lát a gyerek maga körül.

Gyerekkorunkban olyanok vagyunk, mint egy szivacs. Mindent, ami akkor történik, amit a szüleinktől látunk, és amit közben érzünk és gondolunk, szépen elraktározódik.

A gyermeknevelés egyben önismeret és önnevelés is.

Minden felnőtt volt egyszer gyermek. A szülő is ott hordja magában a gyermekkori tapasztalatait, élményeit, de ez nagyon gyakran nincsen tudati szinten. Nem is gondol rá, amikor a saját gyermekét neveli.

Nagyon lényeges, hogy amikor egy gyermekkel kell dolgoznunk, akkor a szülőt is be kell vonni és saját személyiségének ismeretére kell ösztönözni.

A gyermeknek el kell nyerni a bizalmát és rá kell venni az együttműködésre.

A szorongó gyerekek gyakran visszahúzódóak, izgulnak, bizalmatlanok, és általában újak nekik a saját gondolataikra vonatkozó kérdések. Időt kell erre szánni!

A bizalom kialakításában nagyon sokat segít a gyermek masszázs, sok órányi „ülést” kiválthat, és sokkal hatékonyabbá teheti a munkánkat.

Képzésünk azért egyedülálló, mert egyszerre két TANÚSÍTVÁNYT is ad és a coaching szellemi és lelki folyamatai mellett, gyakorlati segítséget is jelent. Akár masszőröknek is új lehetőség a továbbképzésre.

A mára kialakult nehéz helyzetben órási szüksége van a családoknak az értő és holisztikusan gondolkodó segítőkre.

A gyermek coach képzést azoknak ajánlom, akik coachként, szülőként vagy pedagógusként gyermekkel szeretnének foglalkozni professzionális szinten.

Tranzakció alapú coach képzés