Valóban jó megtanulni masszírozni?

A masszázs tanulása egy értékes önellátó készség, amely segít abban, hogy ne csak a saját, hanem mások egészségét is támogathassuk. Ma a nyugati gyógyítás és orvosi rendszer nem koncentrál eléggé a betegség megelőzésre. Régebben az emberek akkor is jártak masszíroztatni, ha nem volt semmi bajuk. A masszírozás tehát nem csupán egy luxus, hanem egy elérhető és hatékony eszköz az egészségünk megőrzéséhez.

Mi a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületénél mindig is küldetésünknek tekintettük a masszázs jótékony hatásainnak a köztudatba hozását. Iskolnánkba személyesen és online is elsajátíthatja gyors tempoban a thai masszázs különböző típusait, mindenkit megtanítunk személyre szabottan masszírozni és segíteni. Jelentkezés személyes képzésre: www.thaimasszazs.eu

Jelentkezés online képzésre: https://online-masszazs-tanfolyam.hu/jelentkezes-es-arak/

A helytelen testtartás, a rossz mozgás szokások és a fizikai aktivitás hiánya izomfeszültséghez és merevséghez vezethet. A rendszeres masszázs ezt megelőzi, így a testünk rugalmasabb és fiatalosabb maradhat.

Mielőtt addig várnánk, amíg a fájdalmat csak műtéttel, vagy súlyos mellékhatásokkal járó szteroidos injekciózással lehet elmulasztani, járjunk rendszeresen masszíroztatni.

A masszázs nem csak fájdalom enyhítésére, hanem az egész testi és lelki egészség támogatására is irányul. Az érintésnek pozitív hatása van a szervezetre. A masszázs során az emberi érintés érzése biztonságérzetet és komfortot nyújt, amivel hozzájárul fájdalomcsillapításhoz. Az érintés nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is gyógyító hatású lehet.

Ha az ember megtanulja ezt a készséget, mert tud segíteni a közelebbi ismerősein, családtagjain. Érdemes szánni a masszázs tanulására és gyakorlására, hogy ápoljuk az egészségünket és erősítsük a kapcsolatainkat az életünk minden szakaszában.

Fontos azonban jelezni, hogy minden egyes eset egyedi, és egyeztetni kell az egészségügyi szakemberrel, bármilyen kezelési móddal.

Kik voltak a masszőrök?

Minden korszakban megvolt, hogy kik voltak a masszőrök. Például a középkorban, különösen az európai kolostorokban, az apácák gyakran ellátták a masszírozás feladatát. Az apácák tudása gyakran szájhagyomány útján terjed, és az egyházi közösségekben számos betegség gyógyítására használták a masszázst.

A 20.századtól a masszázs a wellness és a szépségipar részévé vált, és a masszőrök ma már széles körben dolgoznak wellness központokban, klinikákon, szállodákban és szépségszalonokban.

A masszőrök hagyománya, bár változott az idők folyamán, továbbra is fontos és tiszteletteljes szerepük van a társadalomban.

Tehát masszőrnek lenni nagy ajándék a világnak, és rendszeresen járni pedig magunknak. Légy Te is masszőr, nálunk most online is elsajátíthatod ezt a tudást, így a saját tempodban tudsz haladni! Ha végig mentél az anyagon személyesen is jöhetsz gyakorolni és vizsgázni.

Várunk szeretettel,

TMME